Vanaf 2 producten 20% cashback op de laagst geprijsde plissé. Voeg kortingscode Plisse20 toe in het opmerkingenveld.
plisségordijnen.nl
Klik hier voor het Webwinkel certificaat Gratis kleurstalen aanvragen Winkelwagen
Vanaf 2 producten 20% cashback op de laagst geprijsde plissé. Voeg kortingscode Plisse20 toe in het opmerkingenveld.

Typen plisségordijnen

Voordelige plisségordijnen precies zoals u ze wenst

Plisségordijnen zijn een veelzijdig product. Zeker met het grote aantal stoffen dat wij in onze collectie hebben. En met de aantrekkelijke prijzen van Plisségordijnen.nl is er geen reden meer om niet voor maatwerk te kiezen!

Puttend uit 40 jaar ervaring in het fabriceren van plisségordijnen op maat hebben we een naam hoog te houden als het gaat om het aanbieden van kwaliteit. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel plisségordijnen

Download technische brochure

 • Koordbediening top-down koordbediening top-down
 • Greepbediening standaard greepbediening standaard
 • Greepbediening top-downgreepbediening top-down

Plisségordijnen op maat

Er zijn twee typen bediening: koordbediening en greepbediening. Bij plissés met koordbediening zijn grotere maten mogelijk. Plisségordijnen met greepbediening zijn erg geschikt voor montage op (draaikiep)ramen en deuren.

Het kan zo zijn dat de maximale breedte wordt beperkt door de gekozen stof. In sommige gevallen is de stofrol in de fabriek namelijk smaller dan de maximale systeembreedte. Dit wordt per stof vermeld op de stoffenpagina.

Aluminium profielen

Een enkel en dubbel aluminium profiel

 

min. - max. breedte min. - max. hoogte max. oppervlakte
Met koordbediening 15 - 230 cm 30 - 260 cm 6,0 m2
Met greepbediening 12 - 150 cm 20 - 150 / 220 cm* 2,6 m2

* Is de breedte groter dan 120 cm, dan is de hoogte maximaal 150 cm.

De grootste collectie stoffen

Plisségordijnen zijn van grote invloed op de sfeer in de ruimte waar ze hangen. De kleur moet dan ook perfect aansluiten op de omgeving. Om die reden bieden wij een grote collectie honingraat- en plisséstoffen aan. Er is keuze uit twee hoofdtypen: lichtdoorlatend en verduisterend.

Lichtdoorlatende plisségordijnen zijn onder te verdelen in twee transparanties: transparant en lichtdoorlatend. Door een transparante stof kunt u nog heen kijken. Een lichtdoorlatende stof laat alleen licht door, maar er is verder geen inkijk (of uitkijk) mogelijk.

Klik hier voor meer info over onze collectie stoffen.

 • Lichtdoorlatend N311
 • Transparant N296

Lichtdoorlatende en transparante stoffen

Bij verduisterende plisségordijnen laten de stoffen geen licht door. De achterzijde kan zowel in het wit zijn uitgevoerd als in een kleur die overeenkomt met de voorzijde van de stof.

 • Verduisterend met achterzijde in zelfde kleur N734
 • Verduisterend met achterzijde in zelfde kleur N713

Verduisterend met achterzijde in zelfde kleur

 • Verduisterend met achterzijde wit N746
 • Verduisterend met achterzijde in wit N806

Verduisterend met achterzijde in wit

Vier typen systemen

U heeft de keuze uit vier systemen die zijn uit te voeren met plissé- of honingraatstof. De beschikbare profielkleuren: wit (RAL 9003), cremewit (RAL 9001), geborsteld aluminium, grijs (RAL 7012), antraciet (RAL 7016), donkerbruin (RAL 8019) en zwart (RAL 9005).

Twee typen montagebeugels meegeleverd
Bij alle vier systemen leveren wij altijd montagebeugels voor zowel wand- als plafondmontage.

 

 • Koordbediening standaard

  Koordbediening standaard

  Deze dupli / plissé is vrijhangend en uitgevoerd met koordbediening. De onderzijde kan op- en neer bewogen worden. Het remmechaniek in de bovenrail is extra sterk uitgevoerd en is zo gemaakt dat de koorden niet kunnen slijten. Geleverd met 'kikkers' om de koorden veilig en netjes op te bergen.

  Profielkleuren:
  Wit
  Creme wit
  Geborsteld aluminium
  Grijs
  Antraciet
  Donkerbruin
  Zwart
 • Koordbediening top-down

  Koordbediening top-down

  Deze dupli / plissé is vrijhangend en uitgevoerd met koordbediening. Zowel de onderzijde als de bovenzijde (top-down) kunnen onafhankelijk van elkaar op- en neer bewogen worden. De remmechaniek zijn gelijk aan die van een Plissé standaard. Geleverd met 'kikkers' om de koorden veilig en netjes op te bergen.

  Profielkleuren:
  Wit
  Creme wit
  Geborsteld aluminium
  Grijs
  Antraciet
  Donkerbruin
  Zwart
 • Greepbediening

  Greepbediening

  Dit type dupli / plissé wordt met spandraden gemonteerd en is uitermate geschikt voor draai-kiepramen. Bediening is met een handgreepje op de onderrail. De onderzijde kan op- en neer bewogen worden. Vooral geschikt voor montage in/op deuren en ramen. Hangt de dupli / plissé op grote hoogte, dan kan een bedieningsstang bijgeleverd worden.

  Profielkleuren:
  Wit
  Creme wit
  Geborsteld aluminium
  Grijs
  Antraciet
  Donkerbruin
  Zwart
 • Greepbediening top-down

  Greepbediening top-down

  Dit type dupli / plissé wordt met spandraden gemonteerd en is uitermate geschikt voor draai-kiepramen. Met handgrepen worden de onder- en bovenrail bediend. Vooral geschikt voor montage in/op deuren en ramen. Hangt de dupli / plissé op grote hoogte, dan kan een bedieningsstang bijgeleverd worden.

  Profielkleuren:
  Wit
  Creme wit
  Geborsteld aluminium
  Grijs
  Antraciet
  Donkerbruin
  Zwart

Optimale stofbreedte

Anders dan bij veel andere raambekledingsbedrijven leveren plisségordijnen met extra dunne eindkapjes op de profielen. Hierdoor is de stofbreedte vrijwel gelijk aan de breedte van het systeem (de orderbreedte). Dit is vooral belangrijk als u de plisségordijnen in de dag

Dunne eindkapjes

Bij Plisségordijnen.nl zijn stof- en orderbreedte vrijwel gelijk door extra dunne eindkapjes.

monteert, omdat er dan minder kieren tussen de stof en het kozijn zitten. U heeft dan minder invallend zonlicht en minder inkijk van buitenaf. Zeker als u de ruimte wilt verduisteren, is dit erg belangrijk. Kies dan voor honingraatstof dat geen gaatjes voor de bediening in de stof heeft.

Dikke eindkapjes

Bij veel andere aanbieders is de stof smaller dan de orderbreedte door de dikke eindkapjes.

Bediening plisségordijn

Er zijn twee typen bediening: koordbediening en greepbediening. Deze zijn uitgevoerd in de door u geselecteerde profielkleur.

Koordbediening
Plissé's met koordbediening worden uitgevoerd met een koordconnector die openklapt als er teveel gewicht op komt te staan. Dit ter voorkoming van letsel bij kleine kinderen. Het koordgewicht zorgt dat het koord netjes recht hangt.

Greepbediening
Bij greepbediening is het benedenprofiel uitgevoerd met een handgreep. Bij een top-down plissé/dulpi heeft ook het bovenprofiel een handgreep. U heeft de keuze uit twee typen.

Bediening
Break-away

Strakke spanschoentjes

Bij plisségordijnen met greepbediening leveren wij strak afgewerkte spanschoentjes in dezelfde profielkleur als de plissé. Hierin zitten de spandraden van de plissé stevig verankerd. Ze zijn makkelijk door uzelf te installeren in het kozijn. En ook makkelijker weer los te maken, mocht dat nodig zijn.

Bevestiging spanschoentjes
Spanschoentjes